woensdag 26 februari 2014

Reanimeren voor 4H


ZIT JIJ IN 4 HAVO?         LEER REANIMEREN!

 

Onze school is een van de vijftig scholen in Nederland die meedoet aan een pilot van de Hartstichting. Deze pilot betreft het opleiden van leerlingen om te leren reanimeren.

 

De 6minutenles

Op vrijdag 21 maart en donderdag 27 maart 2014 krijgen 60 van onze leerlingen uit 4 havo de kans om hun reanimatiediploma te behalen.

Zij gaan daarvoor op één van beide dagen een middag aan de slag met het nieuwe lesprogramma ‘de 6minutenles’ van de Hartstichting. Zij hoe ze borstcompressies kunnen toepassen, mond-op-mond-beademing moeten geven en een AED dienen te gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door BRA, CAM, HOE, MOU, STA en STO, docenten van onze school. Zij hebben een officieel gecertificeerde cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd.

 

Hartstilstand

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Door binnen de eerste 6 minuten de juiste hulp te bieden, vergroot je de overlevingskans van de getroffene aanzienlijk (zie http://www.youtube.com/watch?v=2RyMAvwwkN8).

Nu overleeft slechts 10 tot 15%. Door binnen 6 minuten 112 te bellen, te reanimeren en te defibrilleren kan de overleving omhoog naar 25%.Daarom is het heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen – jong en oud-  kunnen reanimeren.

 

De Hartstichting

Reanimeren is niet moeilijk. Onderzoek wijst uit dat iemand van ca. 14 jaar hiervoor fysiek sterk genoeg is. De Hartstichting heeft de 6minutenles speciaal ontwikkeld voor deze jongeren. Hierbij zijn docenten en reanimatie-instructeurs betrokken. De Hartstichting strijdt ervoor dat meer mensen een hartstilstand overleven. Dat kan als er meer mensen kunnen reanimeren. Daarom heeft de Hartstichting samenwerking gezocht met scholen.

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl of vraag een van de betrokken docenten.

 

Geef je nu op!

Stuur uiterlijk donderdag 6 maart een mailtje naar BRA met daarin je voor- en achternaam en klas, met als titel ‘aanmelding reanimatie’. Je krijgt dan ongeveer half maart bericht of je mee mag doen en op welk van de twee dagen.

Als er teveel aanmeldingen zijn, kijken we naar de datum van aanmelding (hoe sneller je je aanmeldt, hoe meer kans je dus hebt dat je ook daadwerkelijk mee mag doen!)

 

DOE MEE! JONG GELEERD IS OUD GEDAAN!

Geen opmerkingen: