woensdag 7 maart 2012

4V/5V/6V: Masterclass Wiskunde actief

Masterclass Wiskunde Actief bij TU Delft (voor 4, 5 en 6 VWO)

Gedurende een aantal donderdagmiddagen in april/mei, organiseert de opleiding Technische Wiskunde van de Technische Universiteit Delft voor de dertiende keer de succesvolle cursus Wiskunde Actief.
 
Deze keer hebben we gekozen voor het onderwerp Glijbanen: De topsnelheid van zwaartekracht.
In vier middagen zullen we laten zien hoe je de vorm van een glijbaan kunt bepalen via welke je zo snel mogelijk, slechts onder invloed van de zwaartekracht, naar een lager gelegen punt glijdt. Het modelleren (dat wil zeggen, beschrijven met wiskunde) hiervan is een wiskundige uitdaging en het is fascinerend om te zien hoe je de baan kunt uitrekenen met slechts één natuurkundige wet en een portie wiskunde.
 
De cursus is bestemd voor leerlingen uit 4, 5, en 6 VWO met het profiel natuur en gezondheid of natuur en techniek. Deelname is gratis, de middagen 12, 19, 26 april en 10 mei (inclusief koffie, thee, fris) worden aangeboden door de Faculteit EWI (Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica).
(Let op de cursus duurt dus 4 middagen...)
 
Wij willen hiermee scholieren in contact te brengen met een niet-alledaags onderwerp uit de wiskunde. Bij gebleken inzet ontvangt de deelnemer/ster ter afsluiting van de cursus een certificaat. Ook kan deze cursus als basis dienen voor een profielwerkstuk. Voor diegenen die dit inderdaad willen doen, zijn wij bereid enige tijd te reserveren voor begeleiding en ondersteuning.
 
Aanmelden voor deze cursus is mogelijk tot dinsdag 10 april. Klik hier voor meer informatie en/of aanmelden. 

Geen opmerkingen: