woensdag 7 maart 2012

4V: JCU selectie

Junior College Utrecht

Het Junior College Utrecht (JCU) is een samenwerkingsverband tussen de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht en 26 scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio Midden Nederland.
Het doel van het JCU is het verbeteren van de aansluiting tussen vwo en universiteit in de bètavakken.
Op het JCU volgen ongeveer 100 leerlingen uit 5 en 6 vwo een uitdagend programma in de bètavakken. Zij komen hiervoor twee dagen per week naar de universiteit.
Hier volg je dan in 5V en 6V de exacte vakken (Wi, Na, Sk, Bi) terwijl je op de andere 3 dagen de rest van je vakken volgt. Op het JCU worden deze vakken in een kortere tijd behandeld waardoor er tijd overblijft om allerlei modules te doen over o.a. DNA, sterrenkunde, plaattektoniek enz...


Als je in 4 VWO zit en je beantwoordt de volgende vragen met ‘ja’, dan is het JCU iets voor jou.
  • Zoek je meer uitdaging in de vakken Natuurkunde, Wiskunde, Scheikunde, Biologie en NLT dan het emmauscollege je te bieden heeft?
  • Ben je geïnteresseerd in onderwerpen die bij jouw op school onvoldoende aan bod komen?
  • Wil je gebruik maken van de laboratoria en de bibliotheek van de Universiteit Utrecht?
  • Merk je dat deze vakken je makkelijker afgaan dan de meeste leerlingen en ga je naar 5 VWO?
  • Ben je bereid hard te werken voor de bètavakken?
Op het JCU kom je niet zomaar. Het JCU heeft ieder jaar plaats voor maximaal 50 leerlingen. Daarom is er een selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen:
  1. Je maakt aan HOE kenbaar dat je naar het JCU wilt. Ook docenten geven soms namen door van leerlingen waarvan we denken dat die dit wel zouden kunnen, dus misschien wordt je zo ook wel benaderd, maar ik zou het zeker aangeven als je zelf graag wilt. Met alle leerlingen die zich aanmelden houden we dan een bijeenkomst waar je meer te horen krijgt over de procedure hier op school. 
  2. Iedereen die door de school is aangemeld wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.
  3. Als alle gesprekken zijn geweest krijg je de uitslag. Wanneer je bent aangenomen ontvang je van het JCU  informatie over het vervolg.

Lijkt je dit iets om zelf aan deel te nemen? Sta je goed voor je vakken en wil je wel eens iets echt uitdagends doen? Meld je dan aan als geïnteresseerde bij HOE...

Let op de deadline is al heel snel. We willen uiterlijk maandag 12 maart weten of je geïnteresseerd bent...

Geen opmerkingen: