donderdag 6 september 2012

Inschrijving Junior TU Delft geopend!

De inschrijfperiode voor de Junior TU Delft is vandaag weer geopend! Ook dit jaar hebben we weer drie multidisciplinaire themablokken klaar staan voor vwo-leerlingen die wel toe zijn aan wat extra uitdaging.
 
Inschrijfperiode en algemene informatie
De inschrijvingen zijn vanaf vandaag (27 augustus) geopend en sluiten op maandag 31 oktober 2012. Naast dat de website inmiddels helemaal up-to-date is voor de Junior TU Delft 2013 gaan we dit jaar ook gebruik maken van social media. Like ons daarom op Facebook en volg ons op Twitter om op die manier alle updates mee te krijgen.
 
Themablokken 2013
Deze zevende editie van de Junior TU Delft bieden we, zoals u van ons gewend bent, weer drie uitdagende themablokken aan. Net als in 2012 bieden we dit jaar de blokken ‘Solar Boat Challenge Junior’ en ‘Foutverbeterende Codes’ aan. Waarbij ‘Foutverbeterende Codes’ vooral geschikt is voor leerlingen die écht goed en geïnteresseerd zijn in Wiskunde. Wij willen u vragen dit blok speciaal onder de aandacht te brengen bij uw docent(en) Wiskunde.
 
Wij zullen dit jaar voor het eerst het blok ‘Innovative City Design’ aanbieden. Een blok waarbij de deelnemers zullen worden uitgedaagd om met een kritische blik naar het design van de binnenstad van Rotterdam te kijken. Na grondige analyse gaan zij hier vervolgens zelf een stedenbouwkundig plan voor maken.
 
De drie blokken lopen parallel aan elkaar en vinden plaats op vrijdagen in de periode 11 januari tot en met 8 februari 2013 op de TU Delft. 
 
Selectiecriteria vernieuwd
Wat we u in dit bericht ook nog even expliciet willen melden, is dat wij vanaf komend jaar ook kijken naar de datum van complete aanmelding bij de selectieprocedure. In eerste instantie wordt natuurlijk gekeken naar de motivatiebrief, maar als er leerlingen zijn met een gelijke beoordeling op basis van deze brief, gaat deze datum ook meetellen. De aanmelding is pas compleet wanneer naast de digitale aanmelding via het inschrijfformulier ook de motivatiebrief binnen is. Meer informatie over de aanmeld- en selectieprocedure kunt u vinden op de website.

Geen opmerkingen: