dinsdag 19 maart 2013

Erasmus MC Junior Med school


De arts-onderzoekers van morgen!

Het Erasmus MC biedt aan twintig talentvolle leerlingen de gelegenheid om te studeren aan de “Junior Med School”, de eerste stap in het traject tot academisch specialist. Het programma loopt parallel aan VWO-4 en VWO-5 en bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Summer School: colleges, laboratoria, practica en poliklinieken gedurende twee weken in de zomervakantie.
  2. Onderwijs & Onderzoek: tien dagen onderwijs doen bij verschillende onderzoeksgroepen binnen het Erasmus MC.
  3. Onderzoek: vier weken (of langer) zelf onderzoek doen bij één van deze onderzoeksgroepen op basis van een zelf geschreven onderzoeksvoorstel (in de zomer na VWO-5).
  4. Rapportage & Presentatie: het schrijven van een onderzoeksverslag (is ook gelijk het profielwerkstuk voor  VWO-6) en presenteren van de uitkomsten op de laatste Junior Med School- dag in het Erasmus MC.

Toelating Geneeskunde:
Na een succesvolle voltooiing van de Junior Med School én het behalen van het VWO- diploma, kan de leerling zonder loting instromen in de studie Geneeskunde aan het Erasmus MC.

De selectieprocedure:
De school draagt na een interne selectieprocedure  maximaal twee leerlingen voor.  De leerling schrijft een motivatiebrief en stuurt deze vóór 1 maart aan Mw. Taytelbaum (TAY) , Mw. Lindemans (LIN) en Dhr. Steuns. De aangemelde leerling zal vervolgens na 1 april per e-mail een unieke inlogcode ontvangen waarmee hij/zij zichzelf digitaal kan inschrijven voor de Junior Med School. Vervolgens nodigt het Erasmus MC op grond van de aanmeldingen 40 leerlingen uit voor een gesprek en voltooit de definitieve selectie. De selectie is streng, het gaat om de meest talentvolle leerlingen! De docent zal de brochure met uitvoerige informatie aan de VWO-4 klassen in de les bespreken.
Dit jaar doen mee : Lisanne Putter en Melissa Kurniawan
Veel succes gewenst!
Kijk voor meer informatie op : www.erasmusmc.nl/juniorscience

M.Taytelbaum,
Docente biologie




Geen opmerkingen: